Vizija i misija

Gradska biblioteka Tivat
Naša vizija i misija

Tivat je grad mladih. Gradska biblioteka Tivat treba da bude moderna i urbana oaza kulture, gdje će svi koji vole knjigu lako pronalaziti ono što ih zanima. U čitaonici i dječijem odjeljenju stvaramo prostor u kojem će se podjednako prijatno osjećati svi, bez obzira na svoj čitalački ukus. Biblioteka će njegovati neposredan kontakt sa čitaocima, kako putem medija i interneta, tako i formiranjem kluba čitalaca. U okviru kluba, čitaoci će moći da predlažu, sugerišu i komentarišu, na sastancima u prostorijama biblioteke, ali i OVDJE (KLUB ČITALACA)

Bogaćenjem, čuvanjem i digitalizacijom ZAVIČAJNE ZBIRKE, čuvamo specifičnu boju, tematiku i emociju vezanu za naš grad ali i stvaramo tradiciju.

Dječije odjeljenje prati odrastanje tivatskih mališana svih uzrasta, uz sadržaje za njih kreirane, kao i uz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama i NVO sektorom.

NAŠ TIM ima misiju da će čitaoce upućuje na vrijedne i važne knjige i tako pomaže obrazovanju i edukaciji korisnika. Ovome doprinose i različiti kulturni sadržaji u organizaciji JU Gradske biblioteke Tivat, pažljivo odabrani za široku čitalačku publiku.

Biblioteka mora da se razvija zajedno sa gradom i njegovim potrebama, pa i da izađe iz vlastitog prostora na trgove i rivu (ljetnje manifestacije u vezi sa knjigom i čitanjem). Saradnja sa drugim ustanovama kulture u našem gradu, treba da i mještanima i posjetiocima pruži osjećaj sveobuhvatnog pristupa kulturi i nasljeđu, ne samo gledano kroz misiju biblioteke, nego i u okviru turističke ponude Tivta.

Dobrodošao natrag!

Prijavite se na svoj račun ispod

Vratite svoju lozinku

Unesite svoje korisničko ime ili adresu e-pošte da poništite lozinku.

Dodaj novu listu za reprodukciju